?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Workshop: Buckram Hoeden Maken (2 dagen)

degracieuse

Altijd willen weten hoe je een hoed maakt zonder speciale vilt, houten mallen, dure apparaten en ingewikkelde methodes?
Accessoires maken een kostuum compleet en met een zelf gemaakte hoed heb je nooit de zorgen of deze wel bij je outfit zal passen.

Buckram is een materiaal waar makkelijk mee gewerkt kan worden, geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn en u binnen een week een hoeden frame kunt maken en bekleden!

Nu is het dan eindelijk zover!

We hebben geschikte workshop ruimte gevonden en binnenkort zal dan de eerste workshop plaats vinden. De datum geprikt voor onze eerste keer is 8 Augustus 2009 - 14.00 - 17.00, te Almere.

Inhoud (deel 1 - de frame maken)

Deel 1 - U wilt mee doen

Wij hebben een aantal patronen op onze webshop staan, hieruit kunt u een keuze maken. Mocht u zelf een patroon hebben dan mag u dat eventueel opsturen in overleg. www.victorianelegance.nl Let op! De bonnets zijn moeilijker dan standaard hoeden.

Wij maken voor u de patroon delen klaar uit de 2 ply crown buckram - hoogwaardige kwaliteit buckram. En stikken tevens langs de randen gaatjes voor, zodat u makkelijker de draad kunt bevestigen wanneer u met het materiaal gaat werken.
Wij dragen zorg voor de millinery wire de naalden, ijzergaren en biasband.

Het is aan te raden om een stoom strijkijzer mee te nemen, wij nemen er zelf ook eentje mee. Indien u weinig kracht in uw handen heeft raden wij tevens een platbek tangetje aan te gebruiken (verkrijgbaar bij de Wibra voor 1 euro) en eventueel ook een vingerhoedje.

Deel 2 - Doelstelling les 1

Deze eerste les is het onze bedoeling u te helpen leren van het maken van een buckram hoeden frame. U zult de technieken leren om van buckram een hoeden frame te maken en deze techniek kunt u op elk patroon toepassen.  De tweede les zal ingaan op het bekleden van de door u gemaakte buckram hoeden frame.

Deel 3 -  Kosten

Kosten materiaal - 25 euro
Kosten les (bij 5 - 9 personen) 15,00 euro per les, tweede les is optioneel
Kosten les (bij 10 - 15 personen) 12,50 euro per les, tweede les is optioneel

Eventueel patroon voor de bekleding, 2,50 euro indien u thuis zelf uw hoed wilt bekleden, de stof alvast wilt knippen of nog niet zeker weet of u de tweede les kunt volgen. Graag duidelijk doorgeven bij inschrijving.

Omdat het materiaal voor u klaar gemaakt wordt voor de les dient deze bij inschrijving vooraf betaald te worden. Wanneer dit niet voldaan wordt zal uw inschrijving niet geldig zijn. De les kan op de dag zelf betaald worden.

Wij zorgen voor een kopje koffie/kopje thee en plakje cake, mocht u daarnaast nog behoefte hebben aan meer dan is er de mogelijkheid deze bij de bar voor 0,50 per kopje af te nemen.

Inhoud (les 2 - bekleden van de hoed) (datum wordt geprikt nadat er voldoende inschrijving met interesse voor een tweede les is)

In deze les neemt u uw hoedenframe mee naar de les, deze bestaat dan uit 2 delen waarbij u al de randen heeft afgewerkt met de biasband verkregen bij de eerste les. U dient zelf voldoende stof mee te nemen voor het bekleden, gebruikt u kant en klaar biasband dan volstaat 1 meter stof, wilt u zelf biasband maken dan raden wij aan 1,5 meter stof mee te nemen.

Wij voorzien u van een patroon voor de bekleding (of als u die al heeft, 2,50 euro korting op de les)

Stoffen

Stoffen geschikt zijn, katoen, zijde, zware kwaliteit satijn, lichte wollen stoffen, linnen, taft. Dikke stoffen zoals fluweel zijn moeilijk om mee te werken. Ook wordt aan geraden de zichtbare delen van de frame eerst te bekleden met een katoen flanel. Rekstoffen en open stoffen dienen vermeden te worden, deze zijn niet geschikt.

Benodigdheden
  • Textiellijm of hobbylijm geschikt voor stof*
  • Naaimachine
  • Stof naar keuze en katoenen flanel naar keuze
  • Lijm kwast(en)*
  • Spelden, extra lang*
  • Platbektang
  • 4-6 grote wasknijpers of lijmklemmen (optioneel, maar vaak wel handig)
  • Voor het zelf maken van biasband - bias band maker*
  • Extra sterk naaigaren in dezelfde kleur als uw stof
  • De naalden gebruikt voor de eerste les + hand naai naalden*
* Wij verkopen een aantal van deze produkten tevens in onze webshop

Doelstelling
(les 2)

Het doel van deze les is het leren van bekleden van de hoed, in sommige gevallen kan de stof niet gelijmt worden of is het netter om met de naaimachine stof vast te maken. Ook worden er hand naai technieken gebruikt in de afwerking. Aan het einde van de les is het de bedoeling dat u hoed voorzien is van bekleding of dat u voldoende techniek heeft om dit met goed succes thuis af te maken.

Daarna kunt u naar keuze uw hoed verder af maken met decoratie naar eigen inzicht en zien wij uiteraard heel graag de eind resultaten van alle inzet!

Bij vragen kunt u altijd contact opnemen via de webshop of e-mail: info @ victorianelegance . nl 
Tags: